Middagstips
Ingredienser
4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc. kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Vi brukar äta den här rätten med bulgursallad. I den har vi bulgur, svarta bönor, soltorkade tomater, fetaost och färsk spenat. Otroligt gott!
Recept och bild från www.arla.se
mmm, den där rätten är jättegod. Vi åt den sist hos er vill jag minnas=)