Framsteg

Har glömt att skriva det men i söndag hände något som gjorde oss lite förvånade. Vilgot som inte visat något större intesse att snurra runt, snurrade i söndags nästan ett helt varv. Nåja, från rygg till mage och sen från mage till sida i alla fall. Sista biten var lite svårare men snart så rullar han nog runt på golvet här hemma. Är så härligt att se de framsteg som görs varje dag. Han har ju blivit otoligt stark i nacken nu och greppar saker och försöker stoppa allt han kommer över i munnen. Drar gärna i håret och nyper mig och M i kinderan också. Det gör ont men är samtidigt så mysigt för det är ju något han gillar att göra. Älskar att busa med honom så att han börjar skratta. Livet för oss är vår sons härliga skratt. Tänk att livet kunde bli så här underbart och att vi har en lite son som redan är över fyra månader.

image120


Babysång

Har haft en otroligt härlig dag idag. Vaknade redan vid sju och det var ju tur det för vid halv tio skulle vi på babysång. Det tar några timmar att göra sig i ordning i lugn och ro. Hur som helst så var det ju första gången på babysång för mig och Vilgot. Så mysigt det var. Vilgot verkade gilla det. Han var lugn hela tiden och verkade nyfikna på de andra barnen. Kul!  Kändes kul för mig också att komma ut bland lite folk. Har inte haft så stort behov av det sedan Vilgot föddes men nu känns det som att det är dags igen. Bra för både mig och Vilgot att få komma ut och träffa andra. Nästa tisdag blir det babysång igen. Tror det räcker med en planerad aktivitet i veckan i alla fall ett tag framöver. Märker ju att det tar lite extra mycket på Vilgot med alla intryck för han har sovit mycket idag. Senare när han vaknar ska vi åka iväg och handla men då får han stanna hemma hos mormor och morfar.

Sömnbehov

Nu börjar vintern bli härlig tycker jag. Har varit ute på en långpromenad hela familjen. Vilgot är trött och har sovit länge, flera timmar. Natten mot i dag sov han tolv timmar. Från åtta till åtta. Det är rekord det. Vi la han tidigare i går kväll, trodde att han skulle vakna några timmar tidigare i morse men icke. Tydligen är han i stort behov av sömnen just nu. Hoppas på en glad kille i eftermiddag.

Nu är det sen lunch som gäller här. Potatis och pölsa. Måste varit minst 15 år sedan jag åt det sist.

En Vilgot i högform

Förra fredagen fick vi höra ett riktigt höggarv från Vilgot. Sedan dess har han skrattat varje dag när vi busar med honom. Nu busar han med sin pappa och det går inte att beskriva hur underbart det är att höra hans gurglande skratt. Livet är allt bra härligt!!

Hallå hallå

image119

Timrå from the beginning

image118

Ett skinande hem

Har en riktig fixar dag här hemma i dag. Ibland är det ju riktigt kul att städa grejja bara man kommer igång. Har tvättat och stryket. Ska nu kolla efter något recept att prova till middag. Alltid kul att prova något nytt till helgen.

Ett skinande hem har vi ju direkt inte men vackert är det.

Tänk så bra en dag kan starta...

Vaknade åter igen av min sons härliga joller. Vid åtta ringer syster och vill komma upp till oss. Hon säger att det är en råtta inomhus hos dem. Hmm, skulle inte förvåna mig om så är fallet. Har hört att råttäcklen ofta söker sig inomhus i vinter. Dessutom hade de en råtta inomhus för några veckor sedan. Det var en mardröm som blev sann ett tag. Den råttan dog i alla fall men nu verkar det som en ny letat sig in. Hur som helst tyckte jag och Vilgot att det var supertrevligt med besök. I smyg var vi glada för råttan som (kanske) var inomhus. Förmiddagen har gått riktigt fort i dag. Fortare än vanligt. Jag och Vilgot har nyss varit och tagit en kort promenad i det härliga vädret. Nu ska jag duscha och senare, efter lunch bär det av till min mormor.

Läs gärna min systers blogg. www.majaj.blogg.se

Morgonstund har guld i mun

Undrar så vilka alla är som läser min blogg. Vissa vet jag ju men ni andra då. Vilka är ni??

I dag är en halvhängig dag här. I alla fall för mig. Känner mig trött och har lite ont i halsen. Hoppas jag slipper en förkylning och framförallt att Vilgot slipper bli dålig. Vaknade redan vid sju i morse av att Vilgot låg och pratade. Han är så glad på mornarna, pratar och skrattar så fort han ser oss. Tänk om man hade hälften av hans energi och tänk att kunna vara så så glad hela tiden. Han är verkligen ett eneriknippe. Är så mysigt att ta upp honom i vår säng och börja dagen med att "snacka" lite  skit. Inga sorger där inte. Var dag är ett nytt äventyr. Nu sover han i alla fall, lilleman och det gör han ju oftast den här tiden.

Nu ska jag fixa lite här hemma. Dvs städa. Tråkigt men så nödvändigt. 

Inredning och mat

Så var det söndag igen då. Helgen har spenderats åt att fixa här hemma. Det blivande TV-rummet som för tillfället tjänar som kontor är nu färdigt. Det blev bra! Nu ska vi änligen börja få lite ordning på alla papper igen. I går var jag och mamma på en inredningsbutik några mil härifrån. Timrå gårdsbutik tror jag den heter. Där finns det grejjer kan jag säga. Väl värt ett besök. Först gick vi en sväng i butiken och kollade. Sen fikade vi i det mysiga Cafét medan vi bestämde vad vi skulle köpa. Hade lätt kunnat göra av med mer pengar men jag sparar lite till nästa gång vi är där. Blev i alla fall en hög lykthållare och en fin bolliknande sak som man har över ljus. Svårt att beskriva hur det ser ut men jag ska försöka anstränga mig att ta kort och lägga upp.

Har funderat på att starta en matlagningsblogg. Tycker verkligen om att laga mat och ännu mer tycker jag om att äta maten. Får se hur det blir. Det är bara på tankestadiet än så länge. Nu ska jag börja med middagen. Här blir det fläskfile och ungsbakade rotsaker i kväll.

Bussåkarpojken

I går var en stor dag för mig och Vilgot. Det var nämligen första dagen i Vilgots liv som vi skulle åka buss. Hade bestämt träff med min pappa inne i stan för att fika och kika lite. Bussresan gick jättebra och Vilgot verkade faschinerad av allt runt omkring honom. Det tog en timme att komma in till stan och VIlgot var så lugn hela tiden. Premiäråkningen gick med andra ord bra. Hemresan sov han så det var ju bra. Det kommer att dröja länge innan vi åker buss igen tror jag men det kändes bra att prova. Nu har vi det gjort och det är inga problem.

Trevlig helg till er alla! Nu ska jag umgås med min familj.

Funderingar kring vintern

I dag är det vår ute. Solen skiner, marken är bar och det är många plusgrader. Härligt men jag vill ha vinter. Hur kunde det bli så här? Hur kan det vara vår mitt i kallaste vintermånaden? Man får sig en tankeställare. Har vi gjort det här med vår jord? Hur kommer vintrarna bli för våra barn? Tänk om Vilgot inte kommer få uppleva samma sort vintrar som jag fick som barn. Mer än tråkigt tycker jag.

En spik i rumpan

Tänk så nära man är en olycka i bland. Idag när jag målade inne i det blivande TV-rummet skulle jag sätta mig ner på golvet för att måla nere vid golvlisten. Trodde inte det låg nått på golvet så jag satte mig, med en duns, utan att kolla. Ajaj rakt på en golvlist som låg där med en spik i. Hade tur att spiken var böjd åt sidan och inte pekade rakt upp. Hade inte varit så roligt med den i rumpan. M fick sig i alla fall ett gott skratt när jag berättade det.

Tv rummet är riktigt fint nu. Färgen har bytts från mörkblå till varmt ljusgrå med en fondtapet. Vi är riktigt nöjda. Ska lägga upp bilder när det är färdigt. Fortfarande lite smålir kvar. Som att måla runt listerna.

Nu vaknar lilleman. Idag har han sovit bra igen. Gårdagen var inte en rolig dag. Då var han gnällig nästan hela dagen men nu är han tillbaka i sin vanliga form. Glad och nöjd.


Fin främmande

Nu har jag och Vilgot precis kommit hem från vår dagliga promenad. Vilgot sover men väldigt oroligt. Vanligtvis bruka han ju sova någon timme när vi kommit hem från promenaden men idag verkar han så orolig. Förmodligen vaknar han snart.

Svärfar ringde alldeles nyss för att säga att de kommer förbi en sväng. De skulle in till stan och handla lite sen svänga förbi här och hälsa på mig och Vilgot. Trevligt med lite främmande. Ska gå och plocka lite här nu och sätta upp gardinstänger.

Från mage till rygg på en halv sekund

Idag hände det. Visste att det var nära men inte så här nära. Vilgot vände sig från mage till rygg. Fort gick det också. Han är så duktig vår kille. Nä nu verkar det som att en mage måste mättas. :-)

Vår duktiga kille

image117

Den spelande speldosan

Döm om min förvåning när jag hör att Vilgots speldosa börjar spela och hör M säga Mää. Vilgot har idag för första gången lyckats sätta igång speldosan på egen hand. :-) Oj, nu gjorde han det igen. Vår duktiga kille.

Åt vilket håll?

Åt vilket håll snurrar dansösen? För mig snurrar hon bara medurs, hur mycket jag än koncentrerar mig. Det betyder alltså, enligt den där sidan att jag tänker mer med höger hjärnhalva än med vänster. Lite roligt.

http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,22556281-661,00.html

Vilgot busar med moster

image115

Alvin och Vilgot räcker ut tungan

image114

Rutiner, besök och inredning

Nu sover lilleman, som vanligt den här tiden på dygnet. Känner att vi har börjat få ganska bra sovrutiner. Han sover inte jättemycket på dagarna vår lille grabb men dessto mer på nätterna. Ibland vaknar han inte förren  9.30 på morgonen och vaknar alltid på ett glatt humör. Tänk om man själv hade energin att vara så där glad hela tiden.

I går hade jag och Vilgot besök av en kompis och hennes två barn Tyra och Alvin. Nu när vi bor ganska nära varandra har vi möjlighet att umgås mycket. Trevligt! Vilgot och Alvin är ju lika gamla också och kommer förhoppningsvis bli bra kompis och om några år även klasskompisar. Hur som helst är det trevligt att träffa C och få umgås med någon på dagarna.


 
  Tyra och Vilgot. Tyra är lite svår att fånga på bild men hon kom med på ett hörn. Vilgot är en linslus :-)

I dag ska jag, Vilgot och mamma åka till Ikea och handla lite till huset. Gardinstänger, gardiner, lampor m.m. Ska även in på en frägaffär och köpa färg till det som ska bli TV rum. Kommer bli så fint där. Hallen är nästan klar nu. Bara lister som ska upp och till våren ska vi måla ytterdörren. Nästa projekt efter TV rummet är att göra iordning rummet som vi nu har som datarum. Det ska bli Vilgots rum.

Är sugen på att löpa en sån här från http://www.vimsadekor.se/ och sätta på hans dörr.



Får se hur det blir. En sak i taget och TV rummet först.

Vår lilla cooling

image82

Funderingar på nytt bord och stolar

Vi funderar på att köpa nytt köksbord och stolar och har funderat lite på det här



Visst är det snyggt. Billigt med men vi vet inte riktigt om vi törs beställa...

http://www.halens.se/ProductPage.aspx?mid=2538&pid=028969

Har även kollat på det här snarlika från MIO

Wilma

http://mio.se/Sortiment/Matplatser/Matbord/Wilma/?p=1

Lite om helgen

Hade tänkt göra en summering av året som gått men har haft lite dåligt med tid. Det har varit fullt upp här i helgen. Fullt upp men bara kul. I lördags var vi hos kompisar och åt god middag och massor med efterrätt. Var proppmätt när vi åkte därifrån. Det är ganska lustigt men hur mätt man än är efter en middag så går det alltid ner efterrätt. Känner att det har blivit lite för mycket av det goda de senaste månaderna så från och med i dag så slutar jag äta godis. Det kommer gå jätte bra, speciellt nu när jag har skrivit det här, nu är det ju fler än M och syrran som vet om det.

I går var vi till K-Rauta för att köpa lister till vår hall och färg till det som vi ska använda som TV-rum. Vi kom hem utan lister och med en halvliters färgburk. Får se om den färgen vi bröt till passar till tapeten vi ska ha som fondvägg. Tycker att färgen såg ut att dra lite väl mycket åt rosa men det kanske blir snyggt när den kommer upp på väggen. Tapeten är i alla fall inte rosa. Det är mycket vi vill fixa här hemma men allt kommer ta sin lilla tid. Vilgot kommer i första hand sen tar vi tag i det andra när vi känner att vi har tid.

Nu sover Vilgot, tycker att vi har fått riktigt bra rutiner nu. Oftast sover han lunch den här tiden. Vi brukar vara ute och promenera en sväng. Förösker alltid komma ut ett tag oavsett vad det är för väder. När vi är ute och går somnar han på en gång och sover oftast vidare ett tag när vi kommer hem. Lite skönt faktiskt för man behöver lite tid för sig själv och till att utföra sysslor här hemma...

Tillbaka till det där med summeringen. Den får bli någon annan dag.

Det blåser på

Hade tänkt skriva några rader men Vilgot är jätte trött så nu ska jag göra iordning honom för en promenad. Blir till att klä på sig idag för det verkar blåsa ordentligt. Senare under dagen ska jag försöka göra en uppdatering av året i bilder.

sprutor och vägning

Idag var det dags för de första sprutorna för Vilgot. Han är så duktig vår lille kille. Sa inte ett pip när han fick sprutan. Får se hur han reagerar senare under dagen. Nu är han glad och jag hör hur han och M busar. Hoppas han inte får feber senare. Vi har i alla fall förberett och köpt alvedon om han skulle bli dålig.

Vägde och mätte Vilgot också och nu väger han, som jag trodde, över 7000 g. 7230 för att vara mer exakt, 66 cm lång är han så han är en stor kille. Han äter bara fyra gånger per dygn också så det verkar som jag har grädde i brösten ;-) Rätt skönt faktiskt. Sover hela nätterna gör han också och det har han gjort sedan han var ca. 1 1/2 månad. Kommer inte exat ihåg när han började sova hela nätterna. Känns som vi har haft sådan tur. Har inte behövt varit uppe en natt för att vyssja eller trösta sedan han föddes. Vi kommer inte veta hur det är att ha barn när vi bestämmer oss för att skaffa ett till.

Nu ska jag gå och köpa något gott till fikat. Får snart besök. Jag som skulle försöka bli lite nyttigare. hmm, går inte så bra det, är sugen på något gott hela tiden känns det som.

Nollsju blir nollåtta

Så var ett underbart år i vårt liv tillända och ett nytt har just tagit sin början. För ett år sedan viste jag inte att jag var gravid och nu har vi världens underbaraste lilla bebis här hos oss. Otroligt hur livet kan förändras. 2007 var det bästa året i mitt liv. Aldrig har jag mått så bra och varit med om så stora saker, svårslaget. Är så glad för att jag får vara med om allt det här som händer oss. Att vänta och få barn är verkligen ett mirakel som jag önskar alla.

Lite om nyår. Min bästa vän och hennes familj besående av sambo och två barn var här. Min syster var också här på middag. Vi hade en trevlig kväll, åt gott och tog det lungt. Tittade på alla vackra fyrverkerier från vårt allrum. Vi har ju utsikt över Timrå, Alnö och Sundsvall så det var riktigt häftigt att se allt samtidigt får man sig en tankeställare. Tänk så mycket pengar som formligen går upp i rök. Vi köper inga smällare men njuter gärna av andras. Vid tolvslaget unnade jag mig lite champagne, fick en flaska rosa champagne av mäklaren när vi avslutade husaffären så det smakade bra på nyårsafton. En sen och trevlig kväll blev det. Hoppas på att nollåtta blir lika bra som nollsju.

RSS 2.0