Ett nytt försök

Skrev ett långt inlägg igår som jag säkert la ner 40 minuter av min tid på och när jag förhandsgranskar så försvinner allt. Som att man inte har bättre saker att lägga ner tiden på. Hur som helst har lite av min irritation lagt sig nu och jag känner mig manad att göra ett nytt försök. Jag och Vilgot har precis varit ute på en långpromenad. Det är riktigt skönt väder idag så vi tog en sväng ner till havet, halkade fram på vintervägen där och beundrade den vackra utsikten. Älskar att vi bor där vi bor. Det är underbart!

Igår var det torsdag och torsdagar har nu blivit vigda åt mamma-babyfika. Helene och Julia hade äran att få bjuda på fika. Riktigt trevligt att få komma ut och träffa andra mammor och barn. Det var tredje gången vi träffades nu och jag tycker utvecklingen går så fort framåt. Nästan så att man märker det mer på andras barn, de man inte träffar så ofta.

Här är några bilder från gårdagen

image146

Visst är de fina våra ungar! Alla är födda i september.

Julia (25/9) Vilgot (26/9) Freja (20/9) och Wilhelm (25/9). Mellan Vilgot och Wilhelm skiljer det bara fem timmar ungefär.


Put your hands up in the air...
image147


    

Julia och              Wilhelm              Freja
Vilgot


Idag är det ju fredag och det innebär för våran del att det blir god middag och efterrätt. Vi provar ofta att laga ny mat på helgerna. Gillar att sitta och surfa runt och leta recept. I onsdags tog vi en sväng in till Birsta för att gå på bokrean. Blev riktigt besviken för det var inte mycket böcker alls. Var ute efter kokböcker och barnböcker men fick gå hem tomhänt. Kommer nog beställa lite över nätet. Är det någon som har något trevligt boktips så får ni gärna lämna det.


image151

Några böcker blev det inte på bokrean men lite fika (för mig i alla fall) för kakmonsterna.


skit

Vad irreterad jag blir på den här j***a bloggen. Satt precis och skrev ett långt inlägg om dagen åsså när jag förhandsgranska så försvinner allt. Nu lägger jag ner. Vad lessen jag blir.

Äventyr och melodifestival

Dags för lite uppdatering. Känns som det var längesedan jag skrev.
I helgen var jag och Vilgot ensamma här hemma. M hade ju tagit sitt pick och pack, dvs skidor, stavar och pjäxor och dragit till Sälen för att åka Öppet spår. Allting gick bra här hemma, behövde inte vara så mycket ensamför på lördagen hade vi besök av Cicci och hennes två barn och även Sissi gjorde oss äran att komma hit för lite middag och melodifestivaltittande. Det kändes riktigt nostalgiskt att ha dem här. Som tonårens pyjamaspartyn med skräckfilm och marängsviss. Nu är pyjamasen utbytt mot, hmm, kläder som används på dagen och skräckfilmerna har blivit en melodifestival.. Så det kan bli. Den enda som saknades var Anna men vi får väl ta och styra ihop nått alla fyra någon gång...

Hur som helst så gick Öppet spår bra för M. Han åkte 9 mil på 10.15.02. Bra tycker jag med tanka på den snöfattiga vintern. Jag hade nog inte tagit mig runt.

    


Dagens planer

Sitter nu med lilleman i knäet, nyvaken och mysig. Blir ett snabbt inlägg. Vilgot och jag ska ha middagsbesök så vi kollar lite recept nu. Blir nog Franskinspirerad kycklinggryta och till efterrätt Tobleroneparfait . M och min kompis sambo åkte tidigt i morse mot Sälen för att åka Öppetspår (hmm, eller är det från Mora det går?).  Det är första gången jag och Vilgot är ensamma så här länge. Tur att Cicci och hennes barn kommer hit.

Nä nu ska jag och Vilgot mysa och busa lite sen ta en promenad med mormor och morfar. Trevlig helg till er!

Förresten kom bordet igår och det är så snyggt. Tyvärr så var det fel på ett ben så vi har inte satt upp det än. Idag skulle vi få ett nytt bordsben. Så det blir lite fixande här hemma.

Smakportion nr 1

Igår var det en stor dag för oss. Det var nämligen första dagen Vilgot provade att äta något annat än bröstmjölk. Helammar ju fortfarande men känner att det börjar bli lite nu.  Känns som jag sitter och ammar hela kvällarna ibland. M och jag bestämde oss i alla fall att vi skulle prova ge lite gröt bara som introduktion. Det är ju bra att han vänjer sig vid olika smaker. Att mata Vilgot för första gången kändes spännande, vi undrade ju givetvis hur han skulle reagera. Först tror jag inte att han fattade att han hade något i munnen för han rörde inte en min, efter ett tag började han dock protestera och ville inte ha mer, grimaserade lite och såg inte alls nöjd ut. Lite smakat blev det ju och nu ska vi kämpa vidare. Funderar på om det kanske är bättre att börja med potatispuré blandat med bröstmjölk och lite olja. Kanske vi provar det den kommande veckan i stället.



Känns lite sorgligt att ammningsperioden snart är över. Kommer sakna det. Han har blivit så stor vår lilla pojke.

Full fart mot helgen

Tänk att det redan är torsdag (känns som jag skriver varenda gång att tiden går så fort). I dag har vi stora planer. Ska träffa några mammor och bebisar från föräldragruppen och fika. Längtar. Det ska bli så trevligt. Just nu känner jag att jag skulle kunna vara mammaledig hur länge som helst. Kanske ska bli hemmafru (?). I så fall måste jag övertala några fler att bli det så det inte slutar med att jag sitter hemma helt ensam på dagarna när barna har börjat skolan (Ja jag skriver barna för vi hade tänkt att skaffa minst ett till så småningom). Tror dock inte det där med hemmafru är något för mig faktiskt. Men 50% skulle jag kunna tänka mig att jobba.

Våran lilla buspojke har börjat vakna tidigare på morgonen nu. Oftast innan sju. Han är ju den bästa väckarklockan med sitt gurglande men lite jobbigt måste jag ju säga att det är med så tidiga mornar. Känns som vi har varit vaken i evigheter redan och klockan är inte ens tio.

Vilgot har blivit så stabil den senaste tiden. han kan sitta korta stunder utan stöd. Han vill gärna stå i knäet och han hänger inte med huvet längre (bara ibland.) Han leker mycket med sina fötter nu också. Det var kanske en månad sedan jag såg att han började kika på fötterna men senaste veckan har han börjat greppa dem. Härligt att se hur han kan sitta och pilla med fötterna så länge. Han är mer nöjd nu också. Under en period kunde man inte lägga ner honom en sekund utan att han började gnälla. Var dödstrött då för jag bar och bar och sjöng och sjöng. Det är härligt men visst kan man bli trött också. Nu är han på ett strålande humör hela tiden. Underbart. Det vet väl alla som är föräldrar att det inte går att beskriva. Det måste beskrivas.





Har skrivit det en gång men skriver det igen. Från och med nästa vecka kommer den här bloggen vara lösenordskyddad. Skiv en kommentar med din mailadress om du vill ha lösen, eller maila.

Helgen

Har så svårt att fatta att vår lilla grabb snart blir fem månader. Han blir bara mysigare och mysigare. Älskar att busa nu. Vi lägger en tröja över hans ansikte, tar bort den och säger tittut. Då skrattar han så man känner så enorm lycka i kroppen. Det är kärlek!

Helgen har gått fort som vanligt. I fredags hade vi besök av andra septemberbebisar. Fyra stycken kompisar till Vilgot och deras mammor såklart. Jättetrevligt med besök, det tyckte hela familjen. Vilgot verkar uppskatta andra bebisar så mycket nu. Han är nyfiken men blir fort trött. Lillgubben våran. När det har varit mycket runt omkring blir han i stort behov av sömn. Så det var en trött bebis här i fredags eftermiddag.

      
Vilgot, Evelina och Wilhelm

       

Julia                      Freja

Visst är de fina!!

I lördags kom Vilgots farmor och farfar hit och fikade med mig och Vilgot. Vilgot charmade dem som vanligt. Var på ett superhärligt humör. Han passade även på att visa sina fördigheter i att snurra från rygg till mage. Idag (måndag) vänder han sig så fort jag lägger ner honom.
 
Åter till lördagen. På kvällen var vi hos vänner och åt god middag och såg melodifestivalen. Det blev en tidig kväll men så trevligt det var. Tack för den goda maten! Igår var min barndomskompis här med sin familj. Hon har en dotter på snart två år, tyckte nyss hon var en bebis... trevligt att träffa dem. Det var första gången på flera år. Senaste veckan har varit intensiv för oss, på ett positivt sätt. Idag är vi hemma och bara ta det lungt och imorgon är det dags för veckans höjdpunkt babysång.

Vi har funderat på att börja ge Vilgot lite mat. Han vill äta hela tiden på kvällarna nu. Varannan timme ungefär så det känns som jag sitter framme med brösten hela tiden. Har nog inte så mycket mjölk längre eftersom han är så hungrig hela tiden. Kanske vi provar med en smakis ikväll.


Lösenordsskydd

Nu kommer jag lösenordskydda min blogg. Vill du ha lösenordet så maila mig eller skriv din mailadress i en kommentar så mailar jag lösenordet dit.

Mina händer är så goda

image126

Fredag morgon


Å hej å hå det blåser på

Idag gjorde familjen ett tappert försök att komma ut på en promenad. M är hemma å då är det ju mysigt att promenera lite tillsammans. Hur som helst tror jag inte att vi kom mer än femhundra meter innan vi gav upp. Det måste ju vara storm ute. När vi vänder oss om för att gå hem då tar vinden tag i regnskyddet som ligger under vagnen. M slänger sig efter det men hinner inte få tag på det. Springer som en tok efter och till slut så fastnar regnskyddet i någonting på en familjs gård. Så efter en språngmarch över halva gatans gårdar så fick vi äntligen tag på vårt regnskydd igen. Hem kom vi också trots att vi fick gå slalom mellan stjärtlappar och soptunnor. Nu är kaffet på kokning. Lilleman sover, eller rättare sagt sov.

Myser

image124

Kompisar på besök

image123

Alvin och Tyra

Idag hände det. Från rygg till mage

Nu har vår superduktiga lilla kille vänt sig från rygg till mage. Hade på känn att det var på gång så jag la honom tillrätta i babygymet så att inte "stolpen" på sidan av gymet skulle vara ivägen. Sen gick jag för att sätta på kaffe. Trodde ju inte att det skulle gå så fort men när jag kom tillbaka så låg han där på mage. Nöjd och belåten och med en super stolt morsa. Jublandes och applåderandes skuttade jag runt i vårt vardagsrum/matrum och viste inte vad jag skulle göra av all glädje. Hans kompis Alvin hade bara en halvtimme tidigare vänt sig från rygg till mage för första gången. De sporrar varandra till storverk de där grabbarna.

image122

En skrattande bebis

Har varit lite förkylda här ett tag. Jag har i alla fall varit det medan Vilgot och M har klarat sig bra. Nu börjar det i alla fall bli bättre och det är ju skönt. Igår var jag helt orkeslös och slappade bara hela dagen. Tur att det är helg och M är hemma och kan vara extra mycket med Vilgot. Tycker Vilgot har  varit så pappig idag. Så fort han se M så börjar han skratta.  I och för sig så skrattar han nästan hela tiden. Åhh, vad vi älskar att busa upp honom så han nästan kiknar av skratt. Känns som att vi jagar skratten hela tiden. Det går inte att beskriva med ord den lycka man känner när man hör sin lilla bebis skratta.

I morgon ska vi på babycafé och träffa andra bebisar och deras mammor. Ska blir riktigt kul. Ibland kan det kännas lite ensamt att vara hemma på dagarna men nu är ju Vilgot så stor och börjar även uppskatta att komma ut så då är det bara att masa sig iväg så man inte blir sittande hemma varenda dag. Det går ju inte.

Näe, en promenad kanske skulle göra susen.

Upp med rumpan

Idag när Vilgot låg på mage och spanade runt drog han plötsligt upp rumpan rakt i vädret. Det såg riktigt festligt ut. Där låg han med rumpan rakt upp några sekunder innan han tappade balansen och dunsade ner i golvet. Han har nu övat på det momentet flera gången. Han vill framåt vår grabb.

Vilgots bästis

Vilgot har en bästis och det är inte en människa. Hans bästis är en kattunge som heter Sixten. Sixten och Vilgot är ungfär lika gammla. Som alla kattungar är Sixten busig men när Vilgot är i närheten är han lugnet själv. Sitter ofta brevid Vilgot och bara kollar på honom och ibland så klappar han Vilgot på kinden men han använder aldrig klorna. Sixten gillar verkligen Vilgot. Igår när vi kom hem från vår promenad hör jag ett jamande under bron och vem tror ni att det är då. Sixten så klart. Ska tillägga att Sixten inte är vår katt utan bor hos mina föräldrar som bor 100 meter från oss. Vår egen katt bryr sig inte om Vilgot. Det är som om han inte fanns. Vilgot däremot börjar intressera sig för Shia.

Klicka för att stänga bilden

Sixten!
bilden är lånad från www.majaj.blogg.se

Tidiga mornar

I morse vaknade jag av Vilgots jollrande redan innan sju. M hade redan klivit upp och var på väg till skolan. Tur att vi har en liten kille som gillar att ligga i sängen och snacka ett tag innan det är dags för frukost. Hur som helst är det ju inte vanligt att han vaknar så tidigt. Försöker ju lägga honom lite tidigare på kvällarna nu så att han vaknar tidigare på morgonen har sin naturliga förklaring. Faktiskt tycker jag att det är skönt att komma upp vid sju tiden och Vilgot är det enda som gör att det känns lätt att klivia upp då.

Är så less på det här vädret som är nu. Snö och slask om vart annat. M som ska åka Vasaloppet snart har inte haft mycket möjligheter till träning i spåret.

Babysång och BVC

Tisdag och babysång. Vilgot verkade uppskatta babysången förra gången så det kändes roligt att det var dags för det igen. Han har börjat bli intresserade av andra bebisar nu och det är verkligen härligt att se. Idag besämde vi oss för att gå i den lite senare gruppen för att kunna gå samtidigt med några kompisar till oss. Tyvärr så var det inte lika bra för Vilgot eftersom han var så trött. Nästa gång går vi i den tidiga gruppen igen. Trevligt var det i alla fall. Kul att komma ut och träffa andra föräldrar med barn. M var med idag också. Efter babysången hade vi tid på BVC för vägning och mätning. 7965 gram väger han nu, vilket enligt distriktsköterskan är snittvikten för en sjumånaders bebis. Våran härliga lilla gograbb. Det sitter nog några kilo i kinderna hans. Ammar bara 4 gånger per dygn och ändå går han upp så bra i vikt. Får ofta kommentarer om att jag måste ha grädde i brösten men det kanske är en sorts kommentar som alla ammande får.

Idag har vi bakat semlor. Åhh vad  gott det blev. Är riktigt mätt nu. Nästan för mätt. Ska gå och krypa ner i soffan och prata med M innan det är dags att sussa. Vilgot sover redan gott i sin säng.

Vår helg

Så var det måndag igen då. Veckorna verkligen susar förbi. Har haft en lugn och mysig helg. I fredags var det tjejkväll hos mamma. Vi la ansiktsmasker och gjorde fötterna mjuka. Riktigt trevligt. I lördags var vi på hockey. Ja, alltså det var inte live men vi såg matchen på bioduk på Folketshus. Vilgots första hockeymatch. Han visade sitt stora intresse genom att sova. När han vaknade gick han hem med mormor och morfar och jag och M stannade kvar och såg matchen. Trevligt men tyvärr så förlorade Timrå.

Igår tog vi en sväng ut till Birsta för att köpa en möbel till hallen. När vi kom dit så var den slut på lagret. Vi som hade hoppats på att bli färdig med hallen får nu vänta lite längre.  Aja, det är nästan färdigt i alla fall. Å snyggt blir det.

Idag har jag haft en riktigt missnöjd liten kille här hemma. han är bara nöjd när jag sjunger för honom och ger honom uppmärksamhet precis hela tiden. Tittar jag åt ett annat håll en sekund börjar han göra ljud som betyder att han är missnöjd, det går inte att ta miste på. Han verkar lite snuvig tycker jag så det är bara att hoppas att det blir bättre snart. Nu sover han i alla fall så jag ska går och plocka lite i huset.

Rosor och videkisar

Blev överraskad med en bukett blommor idag. Så härligt.

image121


RSS 2.0