Gillar att bada





image180


Att plaska i vattnet, det gillar Vilgot.

Tisdatema-fyrkantigt

Hej hej!
Dags för tisdagstema igen. Förra veckan la jag aldrig upp några bilder. Fotade med kameran på mobilen då men lyckades inte föra över de bilderna till datorn. Den här veckan blir det två bilder. Båda tagna i vår trädgård.

image178

image179

sovmorgon och lekar

Nu ligger båda mina killar och sover. Vilgot vaknar alltid vid sextiden nu och sedan ungefär en vecka tillbaka är det Micke som tar upp honom. Vid sju brukar min sovmorgon vara slut, då blir jag väkt av min hungriga son. Är så otroligt glad för den där extra timmen jag får sova på morgonen, den betyder väldigt mycket. Nu är det Micke och Vilgots tur att sova lite mer, det behöver de för att orka med dagen.


Jag och Vilgot har en liten lek som Vilgot har börjar tycka är rolig. Den går ut på att jag tar hans tutte i min mun men har tutten åt fel håll. Så brukar Vilgot ta den och stoppa in i sin mun. Nu har han börjat hajja att han kan stoppa tillbaka den i min mun. Så han tar den från mig stoppar in i sin mun och sen tillbaka i min och skrattar högt. Sen gör vi så några gånger. Jätterolig lek tycker vi här hemma. Känns som vi jagar de där skratten hela tiden. Det är ju bara så underbart! Sen har det också börjar bli riktigt populärt med tittutlekar.

Nu har Vilgot vaknat igen, bäst jag går och tar upp honom.


Vilgot sju månader

Idag blir våran prins sju månader.

image176

Två dygn

image177

Idag, sju månader

Så var det fredag igen...

Tiden rusar verkligen. Hur har det blivit fredag igen. Tyckte nyss jag vaknade och det var måndag morgon. Här är det fullt upp hela tiden. De senaste veckorna har varit intensiva med mycket kul och mycket födelsedagar. Halva släkten fyller år i mars/april dessutom har vi några vänner som har sina födelsedagar dessa månader. Nu börjar det lunga ner sig men så är ju april nästan slut också. Bara två födelsedagar kvar denna månad. Alice och Cornelia fyller fyra år den sista april. Igår var vi och firade deras storebror Kasper, Vilgots äldsta kusin som fyllde åtta år. Full rulle var det där som vanligt. Vi åt kakor och tårta som vanligt. Måste ju säga att min svägerska är något av en specialist när det gäller kakor, tårtor och även smörgåstårtor. Har försökt få hennes recept på smörgåstårta men det har inte gått under alla dessa år. Funderar på hur jag ska kunna lura henna.

Egentligen sitter jag här för att planera vad vi ska handla till middag. Hittade ett recept på paj som ser helt oemotståndlig ut på www.alltommat.se Det provar vi nog ikväll.


Bilden är lånad från Allt om mat

Trevlig fredag kära vänner! Vad har ni för er i helgen då?

Ibland händer det mycket

Ibland kan livet vara väldigt händelserikt för en pojke på sex månader. Nu ska jag berätta om det som jag skrev om att jag skulle berätta idag. I fredags packade vi våra väskor, stoppade in oss i bilen och åkte de ca. 25 milen norrut till Umeå. Vilgots första, lite längre resa. Resan gick över förvänta. När vi svängde ut på E4an hade han somnat. Dit är det ungefär tre km. Sen sov han å sov å sov. När vi hade några mil kvar till Umeå då vaknade han. Vi som hade planerat att stanna massor och ta det lugnt för Vilgots skull var i Umeå på två och en halv timme. Resan gick ju så bra så det var lika bra att köra så länge han sov tyckte vi. Väl framme träffade vi kompis Linnea och tillsammans åkte vi hem till henne och hennes sambo. Helgen har varit trevlig med mycket mat och gosaker. Med Vilgot har det hänt mycket. Hans första tand har tittat fram och han kan åla men kommer än så länge bara bakåt. Duktiga killen våran.


Imorse när M skulle ta upp Vilgot ur sängen, sa Vilgot Pappa. Det är ju samma sak som den gången han sa mamma, det är ju joller men så det värmer i hjärtat


image175


Pontus hade ett tangentbord där man fick slå på tangenterna. Det var så roligt tyckte Vilgot.


image3


Vilgot hos Linnea. Bild tagen av Pontus.

spruta, vägning och mätning = sex månader

Nu har det varit några dagar med sol. Helt underbart. Idag har vi varit ute mycket, har till och med blivit röd i ansiktet trots att jag inte solat. Vilgot, M och jag tog en promenad på eftermiddan och letade vårtecken. Hittade några stycken som ni kan se i inlägget under. Vi har härliga tider framför oss.

Idag var det dags för sexmånaderskollen för Vilgot. Allt gick jättebra. De tyckte att han var en stor grabb, det är han ju också. Väger nu 9800 g och är 71 cm lång. Vår fina kille. Han var så duktig när han fick sprutan, sa inte ett pip. Jag vet inte ens om han märkte det. Nu på kvällen har han dock varit lite kinkig. Tog ett tag för honom att somna. För det mesta brukar det bara vara att lägga ner honom i sängen men ikväll ville han ha lite sällskap för att somna. Nu sover han i alla fall och jag sitter här.


Nä, nu är det så här att jag har viktiga saker för mig som tar lite tid. Mer om det skriver jag på måndag. Trevlig helg till er alla!!


Vårtecken med stort V

image171

Första tussilagon

image173

Första utomhusglassen

image174

Första knoppen på G



Efter föräldraledigheten

Så är anmälan inskickad. I augusti eller september börjar jag min sista termin på lärarutbildningen. Kommer läsa i Gävle eller Härnösand. Hoppas att det blir Härnösand. Det skulle underlätta.  Men eftersom utbildningarna ser lite olika ut är det inte säkert att jag kommer in där. Då blir det till att åka till Gävle under en termin, där är jag garanterad en plats. Blir det Gävle kommer ju det också gå bra. Aja, nu är i alla fall anmälan inskickad och jag ska försöka tänka bort skola och examensarbete tills det faktiskt är dags för det.

Tisdagstema:himmel

image170

www.tisdagstema.se

Äntligen

Äntligen lite sol. Det firade vi med en promenad i det härliga vädret. Vilgot tyckte nog att det var lite konstigt och obekvämt med solen i ögonen. Men visst ser det härligt ut!

image168

MaaaMa!

Japp, idag sa Vilgot mamma. Även fast det var joller så känns det ändå som att hjärtat ska smälta. Å det är ju det som är meningen. Genom vårat uppmuntrande utvecklas också språket. Det roliga och lite lustiga är att han faktiskt har sagt Maaaama en gång förut. Gemensant för båda gångerna är att han har varit lite irriterad. Han vet då verkligen hur han ska göra för att nå fram.


Middagstips

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ingredienser

4 port

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc. kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor


Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.


Vi brukar äta den här rätten med bulgursallad. I den har vi bulgur, svarta bönor, soltorkade tomater, fetaost och färsk spenat.  Otroligt gott!

Recept och bild från www.arla.se


Inte alls så längesedan

Det känns som det blivit vinter igen, så vitt överallt. En tröst är att det kommer försvinna fort och att det snart, mycket snart kommer bli riktigt härligt vårväder. M och jag som plockade fram våra plastiga uteplatsstolar för några dagar sedan. Då kikade solen fram och det fanns inte en flinga snö på marken. Nu står stolarna fortfarande framme med en dm snö över sig. Jag kan nästan höra hur de skriker efter solen.


Igår hade jag och familjen en liten nostalgi kväll. Såg på film från när vi låg på förlossningen. Alltså inte själva förlossningen men Vilgot kan då inte ha varit gammal där, bara någon timme. Å så liten han var, vår skrutt. Redan då såg han nöjd ut, nerbäddad blad alla filtar. Det var en magisk tid, den där första tiden. Något som inte är så roligt är att höra sin egen röst när den är inspelad. Speciellt inte när man under en timmes tid bara pratar med bebisröst, hi hi. Någon som känner igen sig? ;-) Härligt att ha allt det där inspelat i alla fall.


Nu sover lilleman och jag ska plocka lite i väntan på lunch och besök.


Tre ting

Jag har blivit utmanad av Sandra

TRE NAMN DU GÅR UNDER

Lina

Älskling

Syrran


TRE SAKER SOM SKRÄMMER DIG

Skräckfilm

Att vi är så dåliga på att ta hand om jorden vi lever på

Råttor


TRE SAKER DU HAR PÅ DIG

Jeans

Tjocksockor

Glasögon


TRE SANNINGAR

Jag måste alltid kolla att spisplattorna är avstängd innan jag går och lägger mig.

Jag är beroende av försvarets hudsalva.

Älskar min familj!



TRE SAKER JAG VERKLIGEN VILL HA

Vår!

En glassmaskin

Starkare armar


TRE PERSONER SOM DU UTMANAR

Cicci

Maja

Pyzen


Gillar att sova

Vilgot har sovit mycket idag också. Nu är han nyvaken, utvilad och på ett toppen humör.

image167

Vinter igen...

Vaknade upp till ett vitt landskap imorse. När ska det bli vår? Längtar efter att få inviga våran altan sittandes mot husväggen med solen skinande i ansiktet. Snart, mycket snart är vi där. Hur som helst måste vi ju fixa till altanräcket. Så här kan man ju inte ha det med krypande pojke i huset. (Nej han kryper inte än men kommer nog göra om några månader).

image166

Rutiner och storleksbyte

Vilgot har varit riktigt trött idag. Han är redan inne på tredje sovningen. Det är lustigt det där. Just när man tror att man listat ut hur sovrutinerna ser ut så ändras det. Nu verkar han vara inne i en period då han vill sova mycket.  Tidigare idag var vi på babysång, som vanligt på tisdagar. Det märks så på Vilgot att han tycker det är så roligt, han sprattlar mycket med benen och skratta, så härligt att se. Det kan ju också vara en bidragande anledning till tröttheten.

Nu är det storleksbyte här igen och vi har börjat använda storlek 80 till Vilgot. Han kan fortfarande ha 74 men snart så är väl det för litet också. Hinner knappt med i svängarna känns det som. Han växer verkligen vår lilla grabb. På torsdag ska vi på sexmånaderskollen. Ska bli intressant att se hur mycket han har växt sedan början av mars. Sist vi vägde och mätte vägde han 8500 g och var 68.5 cm.

Vi har ju haft lite segt med matätandet här hemma. Vilgot har inte alls verkat intresserad av mat men så igår överraskade han oss med att äta två smakportioner gröt. Hoppas det har vänt för det har verkligen varit en kamp vid varje måltid. Idag har han fått smaka fisk för första gången. Såg inte så jättegott ut. Tror vi kör på gröten några dagar till, nu när det fungerar så bra.

Måndag

Hej hej!
Så var det måndag igen då. Fick en riktigt slappstart på dagen. Klev upp vid 6.30 som vanligt. Ammade och somnade om i soffan vid 7.30. M och Vilgot städade lite och gjorde frukost som de väckte mig med vid nio tiden. Perfekt start på dagen. Tog mig inte upp ur soffan förren halv tio då M åkte iväg till skolan. Så idag ha jag verkligen fått ladda batterierna. Det senaste halvåret har ju mestadels varit tidiga mornar, att få dra sig så här känns som rena lyxen. Nu sover lilleman. Vi är inne idag. Orkar inte dra mig ut i blåsten och regnet, hoppas på bättre väder i eftermiddag istället. Lite sol skulle inte sitta fel.

I lördags var vi på Tyras tvåårs kalas. Stora tjejen. I år var det ganska lungt där men nästa år blir det nog fullt ös. Sedan förra året har det kommit tre nya bebisar i den umgängeskretsen och nästa år kommer minstingarna nog inte nöja sig med att sitta i knäet.

image163

Tyra, Vilgot och Alvin

image164

Tyra ska blåsa ut ljuset med pappa Ola

Jag ska måla hela världen...

Ja som ni vet så är det ständigt nya projekt här hemma. Just nu håller vi på med två rum samtidigt. Blivande kontoret och blivande sovrummet till mig och M. Det blir mycket vitt kan jag säga. M påpekade det härrom dagen. Måste vi verkligen ha så mycket vitt. Det skulle bli snyggt om garderoberna var en färgklick i allt det vita. Hmm, tror inte att garderoberna får bli färgklicken men eftersom vi faktiskt är två som har del i bestämmandet måste vi mötas på halva vägen. Det innebär färg på gardiner, mattor och kuddar, sånt som kan bytas ut. Dessutom kommer vi ha ett svart golv inne i sovrummet, tyvärr var det slutsålt när vi skulle köpa det så vi får vänta till den 18 april. Svart golv och resten vitt i sovrummet men igår beställde jag en lampa som jag hade tänkt skulle bli så snygg i vårt sovrum. M vet inget än för jag tänkte att han kanske skulle tycka att det var onödigt. Ikväll ska jag berätta det för honom...


Mellan allt rumfixande målar jag på växasängen som fortfarande inte är klar. Snart så, bara ett varv till sen är den färdig och jag kan kasta mig in i vitrinskåpsprojektet. (Å jag som skulle göra det under påsk)


Tyra 2 år


Idag blir vår guddotter Tyra 2 år. Vad tiden har rusat iväg. Tyckte nyss jag fick ett sms om att det hade kommit en bebis och nu fyller hon alltså två och har hunnit blivit storasyster. Imorgon ska vi dit och gratta henne. Det blir Vilgots första kalas, spännande.


Grattis Tyra!
Glad

Bilden är lånad från www.ciccimedfamilj.blogg.se


vår vitaminkick

Idag har inte varit en rolig dag här hemma. I alla fall inte för mig. Vaknade med en mördande huvudvärk imorse. Har ätit tabletter (alvedon) och försökt vila hela dagen men har fått dragits med den förbaskade värken hela dagen, fram till nu faktiskt. Inte så kul att vara hemma med Vilgot ensam och samtidigt må dåligt. Det finns i och för sig inte så mycket annat att göra än att göra det bästa av situationen. Å glad är jag att Vilgot är en så lugn kille. Han blev så glad när pappa kom hem. Flaksade med armarna och bena och det såg ut som han inte riktigt visste var han skulle göra av all lycka i kroppen. Det är så härligt. Verkligen! Som en vitamininjektion.


Nu ska jag fortsätta se på hockey. Heja TIMRÅ!


Snabba steg framåt och babykonsert

Då var det ett tag sedan igen. Har varit så mycket krångel med blogg.se så jag har faktiskt mina funderingar på att flytta. Får se hur det blir. Ska ge det en chans till.

Nu är vi i alla fall friska efter förkylningen. Vilgot har varit så dålig på nätterna, vaknat och gråtit och varit orolig. Nu är det bra igen och vi är laddade med ny energi. Tror att Vilgot har dubbelt så mycket energi nu som innan han blev dålig. Utvecklingen går så fort framåt. Han är som en mask Vilgot, vill inte vara still många sekunder. För att få tag på något han vill ha har han börjar rulla runt på golvet mot det han tycker verkar intressant. Roligt att se hur han kämpar på.  Dessutom har vi börjar stödteckna lite så nu vet han var lampan är när vi tecknar det. Riktigt roligt att se hur snabbt han tar åt sig och lär allt nytt. Någon liten bebis är han inte längre. Nej, han börjar bli stor våran kille :-)

Igår var vi på babykonsert på Folkets hus här i Söråker. Det var riktigt mycket mammor och barn där. Roligt. Så mycket folk brukar det inte vara på babysången på tisdagar. Vi får se på tisdag då det är vanlig babysång igen om det kommer fler än det brukar då. Både Sundsvalls tidning och Dagbladet var och fotograferade igår och idag är vi med på bild i Dagbladet. (klicka här för att komma till artikeln)


Renoveringen går framåt här hemma och vi håller nu på med kontoret och det som ska bli vårat sovrum. Spännande att se resultatet om förhoppningsvis några dagar. Det kommer bli fint.


RSS 2.0