Torsdag och fika

Idag var det dags för torsdagsfika igen. Äntligen kan vi vara ute. Våra små bebisar som låg stilla på en filt första gången vi träffades har blivit så stora.



Wilhem, Leo, Evelina, Vilgot och Julia

Klicka f?tt st䮧a bilden

Bild från första träffen. Vilgot, Evelina och Wilhelm


Tisdagstema - randig




Tisdag



Favortileksakerna just nu



Övar på att krypa...



... men faller fram på mage. Lika glad ändå.

     

Lite från vår dag.

Vilgot åtta månader (igår)

Skrev ett inlägg igår men bloggen ville inte funka. Som tur är har jag lärt mig av tidigare misstag och hade sparat allt. Här kommer ett inlägg från gårdagen.

Idag blir Vilgot 8 månader. Stor killen våran. Har svårt att hänga med i svängarna ibland, det händer så mycket hela tiden. Dagarna går i ett känns det som. Det är bara att försöka njuta och vara i nuet så gott det går.





Dagen idag började med tandvårdsinformation på BVC. Där fick vi veta sånt som man redan vet men det är ju bra att få höra det igen. Får mig alltid en tankeställare för egen del när jag ska till tandläkaren vilket gör att jag brukar sluta med godis i några dagar. Sen orkar jag inte bry mig mer och börjar äta godis igen. Med Vilgots tänder är det givetvis något annat.  Han får inte äta sött och det vet nog alla som känner oss eftersom jag brukar tjata om det ganska mycket. Tror att de flesta föräldrar resonerar som mig och M. Godis och sött är onödigt för de små liven, de kommer stoppa i sig tillräckligt senare i livet ändå.

Vi har även hunnit med lite gos med Shia idag. Vilgot satt och slet i henne och jag är förvånad över att hon ligger kvar. Törs inte vara riktigt avslappnad när Vilgot är i närheten av henne för hon är inte vidare förtjust i barn. Tror dock att hon vant sig vid Vilgot nu. Av bilden att dömma verkar hon ju inte allt för avskräckt, eller hur!

Nu på kvällen har jag och M varit och storhandlat, Vilgot var med mormor och morfar. Det fungerar så bra och det är skönt. Känns bra att kunna åka iväg ett tag utan att behöva känna sig stressad att komma hem. Nu är vi hemma i alla fall och jag ska göra lite te innan det är dags att sova.



Gunga han vi också med.


Åhh vad det är skönt att sova

Nu har jag precis klivit upp. Fattar det knappt själv, klovkan är tjugo i tio och jag har sovit ca 11 h i natt. Kommer inte ihåg hur skönt det var att sova så här länge. Knepigast av allt är att det känns som jag sovit bort hela dagen. Vanligtvis brukar jag ha varit uppe 3-4 timmar redan. Måste dock erkänna att jag var upp en sväng med lilleman i morse. Som vanligt vaknade han vid femtiden. Tog upp honom, ammade och lekte ett tag eller rättare sagt så lekte Vilgot och jag låg halvdöd bredvid och tittade på. Vid sex tog M upp honom, efter ett tag var de in en sväng och försökte väcka mig men de gav nog upp ganska snabbt. M gav V välling istället och då somnade han om. Får se hur länge deras skönhetssömn varar. Nu ska jag dricka te och förbereda mig för dagen, det som är kvar av den vill säga.


Idag är det torsdagsfika med de andra augusti/septembermammorna. Vi ska även försöka hinna med och köpa staketprofiler (heter det så?) till terrassen. Det är ett måste nu. Vilgot kommer snart börja krypa och vår terrass är en dödsfälla för små barn. Sen blir det bara att det lugnt resten av dagen och ladda inför lördagen då vi ska ha LOPPIS i vårt garage. Då är ni alla välkomna mellan 10-14. Det finns mycket fina saker!


Hos farmor och farfar

Igår åkte vi till Vilgots farmor och farfar för att passa deras djur. Det var första gången Vilgot fick hjälpa till i stallet och han verkade gilla det. Hoppade upp och ner i min famn när han såg hästarna och tjurarna.

 Vi hälsar på Prinsen (Prince magic) som är farfars travhäst.

 Här är Princess star som vi kallar Prinsessan.

Koutsläpp

 Vilgot med moster Maja. Syns det att det är kallt?

 Första kon är ute



 Jag och Vilgot. Vilgot var inte så road av kossorna. Nästa år uppskattar han det nog mer. I år var det mest spännande med så mycket folk.

Igår...

Såg vi minsann att tand nummer två är på väg fram. Dregel av massor här hemma nu. Vilgot har även börjat avancera till krypställning. Ställer sig på alla fyra men får inte riktigt till det med benen, de är kvar på samma sätt som när han sitter. Fattar ni ungefär? Snart så har vi nog en krypande bebis här hemma.


Idag har vi varit på koutsläpp i Torsboda. Grönbetesdax för djuren och det innebar en stor uppsamling av folk. Nästan lite folkfest. Fikade och såg kossorna springa omkring. Riktigt trevligt. Det kommer nog bli en årlig tradition här. Har även hunnit med en sväng på VOSA loppisen. Fyndade en häftig lampa för endast 30 kr och en kruka fick också följa med hem. Gillar när det är fint, billigt och något annat än Ikea. Gillar Ikea med men det har vi redan så mycket av.

Nu ska vi göra oss i ordning för att tillbringa helgen med prinsen och prinsessan.


Trevlig helg!


Torsdagar=Fika

Idag är det torsdag igen och det innebär ju mamma/babyfika. Det ska bli trevligt.  Förra torsdagen var vi hemma hos oss, då var det bara Helen och Julia som kunde komma så det var väldigt lungt här hemma. Vilgot var väldigt kinkig då. Julia tog hans leksak och han började störtgråta. Försökte trösta men så fort vi satt ner honom på golvet började han gråta. Julia verkade som tur var inte bry sig så mycket om det. Hon hade fullt sjå med att åla baklänges runt golvet. Vilgot han fick sova istället. Dagen efter, förra fredagen vaknade han hängig och med feber så det kan ju vara lite av anledningen till att han var så ledsen dagen innan.

Nej, nu är det dags att göra oss iordning för att gå på BVC.


Gräsklippare

Idag åkte vi in till Jula för att kolla på en gräsklippare. Gräsmattan har blivit riktigt grön här och är snart i behov av den första klippningen. Stannade till på Ikea och åt lunch. Gillar att äta där, allt är så bra anpassat för barn. Vilgot han tyckte det var mer spännande att kolla runt och prata med alla som gick förbi än att äta mat. Som han surrade, han är en riktig pratkvarn vår kille. Hur som helst blev det ingen gräsklippare. Får ju bara plats med barnvagnen i bilen och knappt det så M får svänga in i morgon och fixa klipparen.



    Det är mycket roligare att spana in andra än att äta.


Vilken skillnad

image166

9 april



12 maj

Utsikt från vår altan

Helgen

I fredags hade vi en liten sjukling här hemma. Stackars Vilgot hade feber och var gnällig hela dagen. I lördags var han pigg igen men vi bestämde oss ändå för att stanna hemma. Var bjuden på grillning och fika hos Cicci med familj men det blev en lugn hemmadag istället.  Skönt för V att febern inte blev långvarig.  Fredagen var nog årets varmaste dag. Vi var mest inne av förklarliga skäl. Bestämde oss för att äta sen middag, efter att V somnat. Vid halv åtta satte vi oss ner på vår altan och njöt av kvällssolen. Åt tzatziki och annat gott.  Älskar verkligen vår altan. Där kommer vi spendera mycket tid i sommar.


I söndag var vi ut till Åvike och grattade min kompis Cicci som nyligen fyllde år. Fick en supergod kaka som det nästan inte gick att sluta äta av. Har kommit på att jag är sockerberoende. Äter sött varenda dag. Suck. Pratade lite om träning, vi ska ju springa vårruset i slutet av maj och innan igår hade jag inte sprungit något på två år. Trodde att det skulle vara jobbigt att springa men det var bara kul. Orkade mycket mer än jag trodde så tydligen har jag ganska bra kondition. Att jag lånade syrrans Ipod hjälpte nog också. Känner mig riktigt taggad att träna vidare nu.


Här kommer lite bilder från vår helg





Kan själv!





  Igår (söndag), det var roligt att gunga men ännu roligare att spana in flickan i gungan bredvid. Kolla in söta tanden :-)


En liten sjukling

Idag är Vilgot hängig. Sover mycket och vill vara nära mig eller M hela tiden. Det är mysigt, som när han var liten bebis men vill ha tillbaka vår friska glada kille igen. Stackars liten, kan inte vara lätt att vara liten och sjuk

Tisdagstema - orange

Kan säga att jag skrattade när jag såg dagens tisdagstema: orange. Vårt allrum/matrum är nämligen orange. Det är en hemsk färg men man vänjer sig.  Här kommer ett smakprov.



Blomman är det ju verkligen inget fel på men orange på väggarna. Hmm, ja det får väl duga så länge.

Om Vilgot

Nu ska jag berätta lite om Vilgot, för det var ju också ett tag sedan. Han är så duktig vår kille. Nu, efter några veckors träning har han kommit på hur han ska göra för att dricka ur pipmuggen. Han vill dricka vatten hela tiden nu, det är verkligen så charmigt. Han har också lärt sig att vår katt heter Shia, när vi säger hennes namn vrider han på huvudet för att se vart hon är. När vi säger hej och hejdå far handen upp, lite okontrollerbart i luften. Snart sitter nog vinkningen där. Sedan några veckor tillbaka har Vilgots joller också utvecklats. Nu är det hela tiden babbababaaabadadadadaaaapapapapa som gäller. Han gillar också att skrika högt och prova rösten. Ofta sitter han och brummar med munnen så att saliven far. Det mesta vi gör är roligt, att få honom att skratta är inga problem. Så det är fullt bus här större delen av dagen. Nu sover han, har precis haft besök av min gamla dagmamma som bor några hundra meter från oss. Hon var här och fikade och lämnade en present till Vilgot så nu är Vilgot alldeles utslagen och ligger och sover med sin lika trötta pappa. Kanske ska göra dem sällskap.


Lite om helgen som varit

Har varit lite dålig på det här med blogg skrivandet. Känner mig helt oinspirerad, dessutom har det varit mycket att göra här hemma. Nu ska jag försöka ta nya tag och skriva inlägg oftare.


Långhelgen som varit har varit fantastiskt härlig. Har hunnit med massor = renoverat färdigt sovrummet (förutom taklisterna), Slängt massa skräp och många säckar löv på soptippen, Varit ute massor, träffat släkt och vänner och varit på loppis. I lördags var det säsongspremiär för VOSA, en loppis här i Söråker. Mamma och jag hängde på låset, det var mycket folk där kan jag lova så det gällde att vara snabb för att få det man ville ha. Jag gick därifrån med några saker jag var nöjd med. Bl.a. köpte jag en knypplad duk som jag tänkte ha som gardin i köksfönstret. Den passade perfekt så nu ska jag bara hitta några vackra spetsband att knyta upp duken med.  Då blir det någonting fint i vårt förövrigt väldigt fula kök.


 


Full fart mot sommaren

Tänk att det redan är maj. Snart har halva 2008 gått. Hur gick det till egentligen? Hur som helst är det härligt med vår. Gillar den här årstiden mest av alla. Nu vaknar allting till liv och man har hela långa sommaren framför sig. Ska verkligen njuta av de sista månaderna av min föräldraledighet. I augusti eller september börjar jag ju plugga igen. Då är det Mickes tur att vara hemma med Vilgot. Det kommer nog gå bra att ta upp studierna igen trots att jag helst skulle vilja vara hemma längre.


Dagarna som varit har vi varit hemma och jobbat på. Vi har krattat och gjort fint på gräsmattan. Dessutom har vi gjort färdigt sovrummet, ja nästan i alla fall. Det är bara taklisterna kvar nu. De ligger i hallen och väntar på att bli monterade. Så fort de är uppborrade ska jag fota och lägga upp bilder. Nu kom Micke hem. Han och pappa och åkt flera svängar till soptippen idag. Bl.a. med alla löv. Fyra timmar har det tagit men nu är det färdigt för i vår.


RSS 2.0