Vår sötunge

 Spanar runt lite

  Snackar lite med mormor

  Läser snövit med mamma

 Vilgot i sitt babygym som han fick i doppresent


Utveckling

Tänk att Vilgot redan är över tre månader. Tiden bara flyger. Det händer så mycket så man knapt hinner med. Utvecklingen går så fort framåt. Nu jollrar Vilgot mycket, han är en riktig surrkuse. Han har börjat upptäcka att han har händer också och bara den senaste veckan har händerna blivit väldigt intressanta. Motoriken finns inte riktigt där än så ibland råkar han slå till sig själv. Det är fantasitkt att se hur han hela tiden strävar framåt.

image106

Händerna är väldigt intressanta

Vilgot döps

image105

Vilgots dop

I torsdags, den 27/12 var det så dags för Vilgots dop. Vi har haft mycket att stå i den senaste tiden och dopet var inget undantag. Det har varit fullt upp med förberedelser. Dopet blev otroligt lycket. Vilgot kommer ju inte minnas något men för mig och M kommer det alltid vara en speciell dag som vi kan kolla tillbaka på med glädje. Dagen var verkligen en stund fylld av lycka och starka känslor för oss. Tack till alla som valde att dela den dagen med oss tre.

Särskilt specillt var dopet för att många av mina barndomsvänner var delaktiga, en av dem är präst, den andra kantor och den tredje, min bästa vän och hennes sambo är nu Vilgots gudföräldrar. Det kändes speciellt och roligt att ha sina vänner så delaktiga i Vilgots dop. Vilgot var så duktig hela tiden. Trött var han men inte ett dugg grinig, som vanligt var han nöjd och glad. Både jag och M var lite nervös för att han skulle skrika under dopet men det gjorde han inte. Lite missnöjd var han i början men det gick att avleda med en tutte. Han är så fin vår lilla prins, ett mirakel.


Dop

Från julstök till dopstök. I morgon döps vårt lillhjärta så det är mycket att stå i här hemma. Är väldigt trött så det är tur att vi är många som hjälps åt. Ska bli så mysigt med dop. Ser verkligen fram mot det.

Idag blir Vilgot tre månader.


Vackra snökristaller

image104

Härlig solnedgång

image103

Fin utsikt från våran altan

GOD JUL

GOD JUL till er alla! Hoppas ni får en mysig julafton! Det ska vi ha. Nu ska jag ägna resten av dagen med min familj.

Lite snabbskrivning innan efterrättslagandet

Passar på att sätta mig ner en stund nu när Vilgot och M är och hälsar på morfar. Ikväll ska vi få besök utav några kompisar så jag ska snart börja med efterrätten. Blir en sorts pepparkaksglass, hoppas på att det blir gott. Till middag ska vi bjuda på fläskfilé med ris. Det är gott och lättsamt att göra.

Nu har vi nyss varit ute på promenad hela familjen. Vädret är riktigt skönt och det biter lite i kinderna. Alldeles perfekt för långpromenad tycker jag. Vilgot sover så gott i vagnen om det är lungt och tyst runt omkring honom. När vi är på stan är det alldeles för mycket spännande att kolla på och lyssna till så då ligger han med uppspärrade ögon och tittar runt hela tiden. Tycker att det har varit jobbigt att vara ute i julruschen med honom. Stackarn, det måste bli så mycket intryck för honom. Han blir alldeles övertrött också och kämpar verkligen emot för att han inte ska somna. Nästa gång vi åker iväg för att handla ska vi skaffa barnvakt. Det blir lugnast både för mig och M och för Vilgot.

Nej nu ska jag börja med efterrätten. Har massor att göra innan våra vänner kommer. Måste slå in lite julklappar också för imorgon ska vi fira jul hos min svägerska med familj. För oss blir det julafton två dagar i år.

Uppdatering

Hej alla!
Nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Avbrottet har sina  orsaker så här kommer en kort uppdatering.

Jag och min familj har flyttat in i vårt hus så det har varit mycket att stå i den senaste tiden. Mycket mer än vad vi kunde tro. Lite jul har vi lyckats få hemma och vi njuter av det. Vi trivs verkligen i vårt fina hus. En sak är säker. Vi kommer inte behöva vara sysslolös de närmaste året. Hela huset ska fixas till, har redan börjat med hallen faktiskt. Hallen var när vi flyttade in knallila med silvermetalicfärgade lister och dörrar. Nu blir det svart golv och vita väggar och lister. Kommer att bli tjusigt när det är klart. Känns verkligen trevligt att få en ljus och inbjudande hall. Bilder kommer läggas upp så småningom, när vi får internet hemma hos oss.

Vårat lilla hjärtegryn han växer på ordentligt. Börjar närma sig sju kilo nu och är med andra ord en stor kille. Han vill vara med hela tiden nu och är oftast glad och pratig. Jollrar mer för var dag. Det är underbart att se utvecklingen hos sitt barn. Sover bra gör han också och vaknar oftast vid 7.30 på morgonen. Trots att vi får sova bra har vi ändå dagar då vi är riktigt trötta. Det känns att vi inte orkar med i samma tempo som tidigare, vilket vi i och för sig inte heller har några ambitioner att göra. Vår strävan är bara att det lungt och försöka ta vara på nuet så gott det går. Dagarna går verkligen fort, sanrt blir Vilgot tre månader.

Ser verkligen fram emot att fira den första julen med Vilgot. Ska bli mysigt Nu ska vi gå hem till oss och julfixa lite och se film. Är hos mina föräldrar där vi har ätit middag. Vi bor grannar nu så det är inte långt hem. Skönt :-)

Om jag inte skriver något mer innan julafton så God jul till er alla!!

Fullt upp

Nu har det verkligen varit full rulle i några dagar. Vår lägenhet är urstädad och besiktad nu, alla våra möbler står i vårt hus och bara väntar på att få bli inflyttade. På lördag får vi tillträde till huset så vi bor hos mina föräldrar tills dess. Det går ju bra för de bor i grannhuset. Vi är i vårat hus och plockar bland kartonger varenda dag. Snart är det dags att flytta in. Nästa helg ska vi verkligen ligga i och göra iordning så att vi kan få lite julfint. Längtar nått enormt mycket nu.

Idag var vi på tvåmånaderskoll med Vilgot. Allt gick bara fint men det är verkligen så synd att det ska gå så fort hela tiden. De (läkaren och distriktsköterskan, vilket inte var den distrikta vi brukar gå till) var så stressade att vi inte ens kunde sätta på kläderna på Vilgot i undersökningsrummet. Fick göra det i ett rum utanför. Snacka om att stressa. De frågade inte hur vi mådde eller hur det gick för oss. De bara undersökte, vägde och mätte sen "kastades" vi ut och det var dags för nästa. Hua, tycker det är under alla kritik. Skulle gärna betala en slant för att komma till ett ställa där de tar sig lite tid för en. M och jag var riktigt besvikna när vi gick därifrån. Vilgot mår bra i alla fall och det var Huvudsaken. Väger 6550 och är 61.5 cm lång. Nu ska vi i alla fall byta vårdcentral i och med att vi flyttar men det behöver ju inte betyda något. Ska inte bara klaga heller för den disktriktsköterska vi vanligtvis brukar gå till är helt fantsktik och bryr sig verkligen. Det är bara så tråkigt att det ska vara så där inom vården. Tycker att de som ha dessa yrken borde få mer tid så att de kan bry sig lite om sina patiener också.

RSS 2.0