Framåt marsch

Nu har kusinerna precis varit här. De är mysiga men många. Blir rätt trött efter några timmar med dem. Svårt att tänka sig att Vilgot kommer vara så där om några år. Att han ska bli så stor. Vårt lilla hjärta som under veckan har börjar säga BA BA, sitta riktigt bra och köra upp rumpan eller överkroppen högt i vädret. Han vill ju framåt men vet inte hur man gör. Arg blir han ibland när han inte når det han vill ha. Nu kämpas det för fullt för att komma framåt men det gör inget om det dröjer ytterligare ett tag innan han börjar krypa.

Förkylningstider

Har haft en liten paus med bloggskrivande ett tag. Trodde det skulle bli en lugn påsk men det har det inte varit. Jag har varit dålig nästan hela veckan och nu är det Vilgots tur. Trodde han hade klarat sig undan ganska bra men natten till idag har varit jobbig för honom. Det har varit mycket snor i näsan och det är ju inte det lättaste att få ut. Inatt vaknade Vilgot strax efter tolv. Tog upp honom i vår säng, efter ett tag somnade han om och sov till fem imorse. Skönt att han fick några timmars sömn i alla fall. Själv sover man ju inte speciellt bra med ett sjukt barn. Nu har M åkt iväg för att plugga. Vilgot sover igen och jag försöker få i mig lite frukost.


De projekt jag skulle börja med i påsk (växasängen och vitrinskåpet) har det väl gått sådär med. Sängen har jag börjat måla men känner att jag tyvärr inte haft den tid jag trodde att jag skulle ha. Så är det för det mesta.

V-slip som jag målar växasängen med är en härlig färg att måla med. Det är ju egentligen en grundfärg men jag ska bara använda mig av den. Tycker det blir fint med den där matta vita ytan. Får se om jag blir klar med målandet under dagen. I så fall lägger jag upp en bild. Hmm, hade ju tänkt börja måla det blivande kontoret med men får se om det hinns med. Kontoret är nu knallrosa på två väggar och de andra två väggarna är knallila.  Förra veckan köpte vi en burk antikvitt som vi tänkte måla väggarna med. Vi gillar ju vitt så alla knalliga färger försvinner långsamt från huset. Sen ska heltäckningsmattan bytas mot något annat golv. Det blir något billigt, allt känns ju bättre än en heltäckningsmatta från 70 talet.


Brand i Gävle

En kvinna misstänks ha blivit mördad i Gävle inatt. På Vegagatan på Brynäs. Det var på den adressen vi bodde i tre år. Tyckte att jag kände igen lägenheterna när jag såg ett inslag om det som hänt på nyheterna och när vi kollade Gävle dagblad så ser vi ju att det är vår gamla adress. Läskigt.

Sex månader

Ja, idag blir Vilgot ett halv år. För sex månader sedan låg vi och snusade på vår alldeles färska pojk ;-) Sex timmar var han då. På bilden är han också ca. 6 timmar.

image162

En vacker låt...

 

... till den bästa!

Här kommer huslåten "Lurifix"


Kan själv

image161

Uppe med tuppen

Vilgot har börjat vakna tidigare på mornarna. Imorse slog han alla rekord då han väckte oss med sitt snackande redan vid halv sex.  Inte så kul men det funkar. Dagarna blir ju riktigt långa i alla fall. Känns som vi hinner med mycket här hemma bara innan lunch. Nu sover han igen så jag kanske också ska passa på att vila.


Igår såg jag och syrran ett debattprogram om bloggar. Å då tänkte jag att kan de där tjäna miljoner på sina bloggar varför skulle inte jag kunna göra det. Hmm, ja tål att funderas på tycker jag. Kanske ska fråga Cicci om hon vill vara med och skapa en blogg med mig. Så mycket kul vi skulle kunna ha för alla pengar.


Vi har en ny favoritlåt här hemma. Så himla härlig. Ska försöka lägga upp den senare men måste få lite hjälp med det.


Idag för ett år sedan

Tiden rusar. Utdrag ur min blogg på familjeliv.se (nästan exakt ett år sedan, skiljer en timme i tid)


Tors 15 mar 2007 09:29

v.14
av Finskorpan @ 09:29 Uträkning utgår från dagens datum: Tors 15 mar 2007
  Din graviditet startade Tors 14 dec 2006
  Din menscykel är ca 29 dagar
  Du blev gravid ungefär Fre 29 dec 2006 (ägglossningen)
  
  Du har gått 91 fulla dagar av 281
  Du är i vecka 14
  Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0)
  Du är i 3:e kalendermånaden
  Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
  Du är i trimester ett
  Du har 190 dagar kvar till förlossning


Så var det...

.. fredag igen. Imorse innan M åkte i väg sa han lite skämtsamt. "Så då tvättar du, diskar, dammsuger och skurar golven idag! Ja sa jag och nu är det gjort. Brukar säga lite skämtsamt att en lydig man är en lycklig man. Idag är det tvärtom. Hur som helst känns det alltid så trevligt efter man har städat. Varje gång tänker jag. Varför städar jag inte oftare? Det blir ju så fint. Hmm, men lat är jag och ärligt så bryr jag mig inte om det är LITE stökigt.  Nu är det lite stökigt här hemma men rent. Hade hjälp av Vilgot med att skura golven. Eller, han satt och kollade på och såg väldigt nöjd ut. Moppen verkade intressant. Nu väntar vi på att golven ska torka så vi kan ålöva lite. Han har börja dra upp ett ben under sig, framåt vill han men han har inte knäckt koden än.

Idag kommer Maja och gör oss sällskap. Vi längtar. Då ska vi fika och jag ska klippa hennes hår. Att hon törs lämna över det ansvaret åt mig. Nu ska jag skriva handlingslista medans Vilgot fortfarande är nöjd. Mailar listan till M sen så får han handla när han åker hem.

Förresten så provade vi gröt igår igen och det verkar då vara godare än potatis. Vilgot åt mycket och kladdade dessto mer. Tror det var gröt överallt efteråt, till och med i örat.


Gråväder

Hua, vilket regn och snörusk det vare den senaste tiden. Det började med snö förra lördagen och sedan dess har det regnat varenda dag. Det enda positiva med allt regnande är att snön försvinner.  Saknar verkligen solen nu. Allt känns så grått och trist. Tror till och med att jag börjar få sittsår för att jag varit ute så lite den senaste veckan. var inne på http://www.rusta.se/ för en stund sedan för att länka till ett par gummistövlar som jag gärna skulle sätta på fötterna. De kanske skulle lysa upp vårrusket lite.


GUMMISTÖVLAR MÖNSTRADE

http://www.rusta.se/gummistovlar_monstrade_p74101174.html


Hur som helst så såg jag även att de hade fina vimplar där. De ser i alla fall fina ut på bild men det står inget om material så vi får kolla på dem och se om det är något som kanske skulle passa på Vilgots rum.


          PARTYVIMPLAR STORRUTA   
 

     
  
  http://www.rusta.se/partyvimplar_prick_p62951184.html


Projekt

Hade tur vad gäller växasängen och vitrinskåpet igår. Båda föll oss i smaken så nu har vi två målarprojekt stående här hemma. Lite lustigt faktiskt för jag har kollat efter en växasäng och ett vitrinskåp så hittade vi båda på samma annons till ett väldigt bra pris. Sängen är handsnidad och med lite vitfärg, en ny madrass och några kuddar så kommer det bli en myshörna i Vilgots blivande rum. Så småning om ska den användas till säng men det är han ju alldeles för liten för nu. Vitrinskåpet ska jag måla svart på utsidan och vitt inuti. Tror det kommer bli snyggt. Mamma har lovat att hjälpa mig målningen i påsk. Det är lite på g här hemma nu. Funderar på att börja så smått med det som ska bli mitt och Mickes sovrum också. Till helgen kanske...

   


Växa i växasäng

Har under en tid sökt en växasäng till Vilgot och nu kanske vi har hittat en. Ska åka och kika om några timmar. Önska oss lycka till. Ska även kika på ett vitrinskåp. Även det har jag letat länge efter. Vore ju toppen om både sänge och vitrinskåpet är det vi tänkt oss.

Vår tisdag

Vaknade före Vilgot i morse, något som inte tillhör vanligheterna. Hans joller brukar vara vår väckarklocka. Hur som helst var klockan innan sju och jag var pigg. Kort efter mig vaknade Vilgot och var på ett strålande humör. Han sov elva timmar i sträck i natt. Man kan inte få en bättre start på dagen än sin bebis leende. Helt underbart! Skönt att inte känna sig som en gammal disktrasa för en gång skull. Kanske jag bara behöver lägga mig tidigare på kvällarna..hmm. Istället för att somna i soffan skulle jag ju kunna somna i sänge.

Hur som helst. Vilgot har varit pigg och glad hela dagen (nu sover han). Var på babysången i morse och Vilgot sjöng med och var glad, Kollade in och flirtade med andra bebisar. Det är så härligt att se.

Vilgots största intressen nu, innegrejjen på Terassvägen är att fräsa med läpparna så att saliven flyger åt alla håll. Släppa ner saker i golvet och banka saker i bordet tillhör också favoriterna. Dessutom har potatis gått från att ha varit riktigt äckligt till något som verkar väldigt gott.

     


Vår gounge

image153

Jag drömmer

Den här veckan har varit intensiv. Har haft mycket på schemat så nu när vi har en slappdag här hemma känner jag hur tröttheten kommer. Till veckan ska vi ta det lungt och samla krafterna. Har haft besök av två kompisar från Umeå i helgen. Mycket trevligt. Det blir ju inte så ofta vi ses så det är verkligen trevligt att kunna få en hel helg tillsammans. Igår var vi på dop och det var anledningen till att våra kompisar var här. Lille Alvin döptes i Tynderö Kyrka. Ett fint dop! Alvin var så snäll hela tiden. Han mamma sjöng en låt för honom under dopet. Fattar inte hur hon klarade av det utan att börja gråta. För mig började tårarna rinna men så har jag ju lätt att fälla en tår när jag tycker något är vackert.

Idag är vi som sagt hemma och tar det lungt. Har äntligen beställt lite böcker från bokrean men tycker inte att jag har hittat så mycket i år. Lite trisst. Blev i alla fall några kokböcker och en bok om kalligrafi. Ska försöka återuppliva min konstnärliga sida. Jag vill ju bli lika duktig som Ylva Skarp, ja drömma kan man ju alltid.

             

http://www.skarpkalligrafi.se/

Hur ska man ha tid till allt

Känns som jag aldrig har riktigt tid att slå mig ner vid datorn nu för tiden. Det finns alltid något att göra så bloggskrivandet har fått stå åt sidan ett tag. Kan inte fatta att det snart är helg igen. Den här veckan har det varit något varenda dag, idag mamma/babyfika å det var trevligt som vanligt. Tog inget kort på bebisarna tillsammans den här gången. Nästa gång ska jag göra det igen. Det är tre veckor sedan vi hade första träffen nu och det är redan mer livat när vi ses. Om ett år springer våra barn omkring, full fart kommer de vara på de små liven då.

Vilgot har varit en riktig gladfis de senaste dagarna. Skrattar så fort man ser på honom. Vi har lite nya bus också. Ett går ut på att han försöker äta upp min eller Mickes kind och det andra är att blåsa på oss. Riktigt mysigt, man blir alldeles varm i hjärtat av alla de här små sakerna. Ja det kan ju verka smått men för oss är det ju faktiskt jätte stort. Det ger så otroligt mycket. Vad vi älskar våran grabb!! Det här med att vara förälder kan ju vara lite upp och ner. Ibland är det lite jobbigt men för det mesta underbart. Har varit en lite jobbig period nu då jag varit mycket trött men nu känns allt bra igen. Vilgot sov 11 timmar i natt också och det hjälper ju självklart till.

Idag, Vilgot myser med pappi

Ser ut som Vilgot ska peka finger åt mig, hi hi.

Nu är Vilgot nere hos mormor och morfar och jag och M har lite egentid. Ska gå och umgås lite istället för att sitta här.

planer för dagen

Redan onsdag igen. Fick lite sovmorgon i morse. Klev upp vid kvart i sju och känner mig så utvilad. Laddar lite för dagen med en koppkaffe. Vid lunch får vi besök av min bästa kompis, hennes barn och mamma, min mamma och en kompis till henne kommer också så vi blir ett gäng här. Trevligt!

Nu ska jag underhålla min son som inte alls tycker det är speciellt roligt när jag sitter vid datorn.

Rutiner

Han har inte sovit särskilt bra på dagarna den senaste veckan vår son. Igår sov han dock ca. två timmar ute i vagnen och nu sover han också och har redan sovit ca. 1 1/2 timme så jag hoppas att det har vänt. Känns som den här förmiddagssömnen är viktig för resten av dagen. Morgonen blir ju oftast tidig här så det är skönt för oss också att kunna vila lite. Vilgot är som en klocka nu. Vaknar samma tid varenda morgon, oavsett om det skiljer lite på tiden då vi lägger honom. Eftersom jag fortfarande ammar så kan ju tiden för sista amningen innan läggdags variera. Oftast lägger vi honom vid halv nio sen sover han till sex ungefär. Tycker att vi har fått inte bra rutiner både vad gäller dagar och nätter. Det där med rutiner det är ju väldigt viktigt så vi försöker hålla på dem så gott det går.

Förra veckan började vi ju ge Vilgot smakportioner, något som inte verkade speciellt uppskattat. Han köjdes (?) och spottade ur allt. Nu gapar han efter skeden och äter nästan en halv potatis. Härligt att se. Efter helgen ska vi introducera en ny smak. Kanske morot, det är ju lite sötare också. Får se hur det blir...

RSS 2.0